MIS-ÖKO Kft.

Helyi gazdaságfejlesztés

2015. május 25. 09:33 - MIS.ÖKO

Fő profilunk a helyi gazdaságfejlesztési kezdeményezések számára szakmai segítségnyújtás, tanácsadás kisléptékű termelőknek, projektmenedzsment, kommunikáció, tanulmánykészítés, oktatás. Tevékenységeink korábbi szakmai és civil tevékenységünk során szerzett tapasztalatainkra épülnek.

kajner-negyzet.JPGKajner Péter tisza-menti területeken (a Bodrogközben, Nagykörűben és más tájakon) támogatta szakmai és érdekképviseleti munkával környezeti és társadalmi szempontból fenntartható helyi gazdaságfejlesztési kezdeményezések törekvéseit. A 2007-ben létrejött Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) egyik alapítója, jelenleg elnöke.

A SZÖVET célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése. A helyi gazdálkodók kezdeményezésére hozta létre, jegyeztette be és működteti az Élő Tisza védjegyet, mely a térségből származó termékeket és turisztikai szolgáltatásokat jelöl és népszerűsít. Az Egyesület számos a helyi gazdaságfejlesztést célul tűző hazai civil kezdeményezéssel, illetve üzleti vállalkozással is együttműködik, melyek közül számosat a MIS-ÖKO által készített A fenntarthatóság felé való átmenet jó példái Magyarországon című tanulmány is bemutat.

szabadkai_andrea_1.jpgSzabadkai Andrea a SZÖVET elnökségi tagjaként, programvezetőjeként koordinálta a kistermelők előtt álló jogi akadályok lebontását célzó egyesületi projekteket. E tevékenységből nőtt ki egy új, országos szövetség, a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (KISLÉPTÉK). Általános célja a környezetkímélő, a tájak adottságaihoz illeszkedő léptékű gazdálkodási formák, továbbá az ezekhez kapcsolódó helyi feldolgozási, értékesítési rendszerek, rövid értékesítési láncok elterjedésének, a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésének ösztönzése a jogszabályrendszer ésszerűsítésével és a helyi termelők, szolgáltatók piacra jutásának elősegítésével.

Szabadkai Andrea e célokért a KISLÉPTÉK elnökeként érdekképviseleti munkát végez. A MIS-ÖKO Kft tagjaként, a közérdekű célokat is támogatva helyi gazdaságtervezési folyamatokban vesz részt, előadásokat tart országszerte civil kezdeményezések, önkormányzatok felkérésére (pl. Gyulaj, Letkés, Zalaszentgrót, Palkonya).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mis-oko.blog.hu/api/trackback/id/tr737489002
süti beállítások módosítása